Aşçı Kıyafetleri Seçiminde Doğru Adres

Aşçı kıyafetleri, bu günlerde sadece kıyafet amaçlı değil görsel açıdan da tercih edilen bir giysi türüdür. Son zamanlarda rahatlık ve hijyenden sonraki adım birçok insan için görünüş olmuştur. Aşçı kıyafetinde başlıca özellik aşçının elbisenin içindeki konfor alanıdır. Yapabileceği işlerin kısıtlanması, dar ve kötü kumaş tercihi yapılması aşçıların en son isteyeceği aşçı kıyafet modelidir.

Aşçı Kıyafetleri Çeşitleri

Aşçı kıyafetleri eskiden olsaydı, ilk akıllara gelen düz beyaz önlük ve beyaz kepten ibaret olan basit bir giysiden farksızdı. Sanıldığının aksine böyle düşünülse de ancak bu kadar basite indirilmemesi gereken farklı model ve renkleri olan bir kıyafet türüdür. Aşçı kıyafeti denildiğinde tam bir set olan baştan aşağı şeklinde sıralanan; kep, ceket, önlük, pantolon ve terlik gelmektedir. Günümüzde firmaların hata yaptığı en büyük noktalardan biri giysi seçimidir. Aşçı kıyafeti firmanın adını ve personelin psikolojisini doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden doğru ve kaliteli mevsimine uygun kıyafetlerin seçilmesi, işin kalite standartlarını doğrudan etkiler. Kişinin kendine özgü tarzını ve ruh halini yansıtan farklı modellerde ve desenlerde aşçı kıyafetleri bulunmaktadır. İş verimliliği açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Ayrıca şirket ve personel bütünlüğü açısından uyum sağlamak için ve diğer firmalardan ayırt edilmesi için farklı tarz ve modellerin seçimi daima önemli bir husustur.

Aşçı Kıyafetleri Modelleri

Aşçı kıyafetleri, birçok farklı tarzda sizleri karşılamaktadır. Baş kısmında kep, gövde kısmında ceket, bel kısmında önlük ve onları tamamlayan pantolon ve terlikten oluşmaktadır. En çok çeşidin olduğu ve fazla görünen yerlerde olan ceket ve önlük kısmıdır. Uzun kollu ceket ve kısa kollu ceket olmak üzere ikiye ayırılır. Bunlar hava sıcaklığına bağlı olarak değişir. Birçok modele, renge, kumaşa, desene sahip olan hatta kişiye özgü üzerine isim yazdırılabilen ceketler bizi karşılamaktadır. Önlük ise genellikle düz renk olan belden bağlamalı veya boyuna asılmalı olarak ikiye ayrılmaktadır. Kep seçimi kişiye özgü olup sık kullanılan düz ve tek renk seçilen daha çok hijyene dayalı bir giysi türüdür. Pantolon ise daha az önem verilen kısımdır. En önemli hususlardan biri ise terlik seçimidir. Terlik aşçı kıyafetinin olmazsa olmazlarından biridir. Terlik, günün her saatinde kişiyi taşıyan ve aslında sağlık açısından dikkate alınması gereken önemli bir kısımdır. Kişinin önce sağlık sonra rahatlık ve konforunun devamlılığını sağlaması açısından doğru ve kaliteli terlik seçimi giyen kişinin gün içindeki performansını doğru ve iyi yönde etkilemektedir.

Aşçı Kıyafet Fiyatları

Aşçı kıyafet fiyatları değişkenlik gösteren bir konudur. Kumaşın türü, cinsi, kalitesi, rengi ve modeline bağlı olmak üzere değişkenlik gösterebilir. Son dönemlerde özellikle tasarıma önem verildiğini için en fazla fiyat değişikliği gösteren kıstastır. Aşçı kıyafeti mutfaklarda sık kirlenen bir giysi olduğu için kolay temizlenebilen ve rahat yıkanabilen bir kumaştan yapılması tercih sebebi olacaktır.