Doğru Aşçı Kıyafetleri ve İş Elbiseleri İle Yemekleriniz Kadar Profesyonel Görünün

Şefler ve aşçıların çalışma koşulları göz önünde bulundurulduğunda iş kıyafeti seçimlerinde dikkat etmeleri gereken en önemli konu rahatlıktır. Yemek yaparken kolay hareket etme olanağı sağlayan bir iş elbisesi tamamen işinize odaklanmanızı sağlayacaktır.

Bir aşçı kıyafetinde aramanız gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Kaliteli Kumaştan Üretilen İş Elbisesi

Yemek pişirilen alanlar genellikle sıcak olduğu için çalışan kişiyi terletmeyecek, cildin nefes almasını kolaylaştıracak, yıpranmalara karşı dayanıklı, kolay temizlenen ve ütülenen bir kumaş olmalıdır. Yemek pişirme sırasında, çalışanın iş kıyafetinde oluşabilecek lekelerin kolay çıkması ve sık yıkamalara dayanıklı olması gerekmektedir.

 

 

2. Özgün Tasarıma Sahip Şef Ceketleri ve Pantolonları

Her şef yemeğinde kendi izini bırakmak ister. Yemeklerinizle damaklarda iz bırakırken iş kıyafetiniz ile stilinizi yansıtabilirsiniz.

Şefler ve aşçılar yemekleriyle ağızlarda bıraktıkları tat kadar görselliğe de önem verirler. En az yemekleriniz kadar özgün ve profesyonel görünüm elde etmek istiyorsanız www.kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Şef ceketlerinizi ve pantolonlarınızı özel tasarım iş kıyafetleri içerisinden seçebilirsiniz. İşinize stilinizi yansıtmak istiyorsanız biyeli, fermuarlı, cırt bantlı, renkli, baskılı veya nakışlı detaylar tercih edilebilir. Örneğin; yemeklerinizi yaparken kullandığınız malzemeler için iş kıyafetinizde cep olmasını istiyor aynı zamanda yemeklerinizin içine düşme riskini azaltmak istiyorsanız cep özelliğini şef ceketinizin iç kısmında ya da pantolonunuzda tercih edebilirsiniz.

3. Rahatlık ve Konfor Sunan Aşçı Kıyafetleri

İş kıyafetinin vücut yapısına uygun ve rahat olması sağlanmalıdır. Tercih edilen aşçı ceketleri ve pantolonları giyimi kolay, vücudu çok sıkı saran veya çok bol duran bir iş kıyafeti olmamalıdır. Gıda sektörü titizlik gerektiren bir sektör olduğu için yemeklerin içine düşebilecek düğmeli modeller tercih edilmemelidir.

 

İş kıyafetinizin her ihtimale karşı bir yedeği olmalıdır. Vücudu terletmeyen ve alerjik reaksiyonlara sebep olmayan pamuklu polyester karışımı ürünler tercih edilmelidir.

Kalite anlayışı, müşteri memnuniyeti ve tasarımlarıyla 28 yıldır endüstriyel iş kıyafetleri sektöründe faaliyet gösteren Kardelen, iş elbiseleri, iş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri üretimini ve tedarikini yapmaktadır. Siz de iş kıyafeti arayışı içerisindeyseniz İzmit, İkitelli, Gebze, Dudullu-Ümraniye iş elbiseleri mağazalarımızdan ve kardelentekstil.com.tr adresinden istediğiniz iş elbiselerini ve iş güvenliği malzemelerini tedarik edebilirsiniz.