İş Elbiseleri Kategorisinde Yer Alan İkaz Yeleklerinin Kullanılması Zorunlu İş Alanları

İkaz yelekleri, yüksek görünüm özelliğine sahip fosforlu kumaşlardan üretilen hem önden hem de arkadan akşamları ışık yansıtan, kolsuz ve geniş iş elbisesidir. İş güvenliği mevzuatında giyilmesi zorunlu iş elbiseleri arasında yer alan ikaz yelekleri/reflektörlü yelekler iş güvenliğinizi sağlayacak bir iş giysisidir.

İkaz yelekleri giyilen kişinin kolaylıkla fark edilebilmesi için kırmızı, sarı ve turuncu renklerde tasarlanmaktadır. Güvende olmanız için tasarlanan ikaz yelekleri özellikle iş kıyafetleri üzerinden giyildiği için geniş formlarda üretilmektedir. Ayrıca ikaz yeleklerinizin kurumsal kimliğinizi yansıtmasını istiyorsanız, yelekleriniz üzerine baskı ve nakış uygulaması yaptırabilirsiniz.

 

Görüş mesafesinin düşük olduğu her yerde görünür olmanız için tasarlanmış ikaz yelekleri için www.kardelentekstil.com adresini ziyaret etmeden güvende olduğunuzu düşünmeyin!

Bu yazı içeriğimizde gerek ikaz yeleklerinin kullanım alanlarını gerekse ikaz yeleği kullanmanın nasıl hayati bir önem taşıdığını göreceksiniz.

1. Şantiyelerdeki İş Elbisem: İkaz Yeleği

İnşaat şantiyelerinde çalışan işçilerin ve mühendislerin iş güvenliğini sağlamak için en çok tercih ettikleri iş kıyafeti, ikaz yelekleridir.  Özellikle iş araçlarının ve ağır malzemelerin en çok kullanıldığı sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe, ikaz yeleğinizin önünde ve arkasında bulunan fosforlu şeritlerle görünür olma imkânı elde edersiniz.

 

 

 2. Acil Sağlık ve Trafikteki İş Kıyafetim: İkaz Yeleği

Doktor, hemşire ve polislerin özellikle karanlık ortamlarda çalıştıkları saatlerde görünür olmaları hem kendi iş güvenlikleri açısından hem de diğer insanlar açısından oldukça önemli bir konudur.

 

 

3. Kurtarma Ekibindeki İş Güvenliği Ekipmanım: İkaz Yeleği

Kurtarma ekibinde çalışan kişiler, kurtarma çalışmaları sırasında kendi canlarını tehlikeye atarlar. Herhangi bir tehlike anında diğer ekip üyeleri tarafından kolaylıkla görünebilmeleri için ikaz yelekleri kullanmaları son derece önemli bir konudur.

4. Temizlik ve Yol Yapım Çalışmaları Sırasındaki İş Kıyafetim: İkaz Yeleği

Temizlik işlerinde ve yol yapımında çalışan işçiler, şefler ve mühendisler trafik yoğunluğunda araç çarpmalarından ve yaralanmalarından korunmak için ikaz yeleklerini kullanmak zorundadırlar.

 

 

5. Bisiklet ve Motor Sürüşleri Sırasındaki Güvenlik Önlemim: İkaz Yeleği

Bisiklet ve motosiklet gibi araçlar diğer araçlara göre trafikte daha küçük kalabilmektedir. Özellikle gece yapılan yolculuklarda motosiklet kullanan sürücülerin diğer sürücüler tarafından fark edilebilmesi için yüksek görünümlü ikaz yelekleri kullanmaları hayat kurtarıcı olacaktır.

 

Siz de iş kıyafetiiş yeleğiiş güvenliği malzemesi ve kişisel koruyucu ekipman arayışı içerisindeyseniz İzmit, İkitelli, Gebze, Dudullu-Ümraniye iş elbiseleri mağazalarımızdan ve kardelentekstil.com.tr adresinden istediğiniz ürünleri tedarik edebilirsiniz.