İş Güvenliği İçin Doğru İş Ayakkabısı Seçme Rehberi

İş güvenliği ayakkabısı, kişileri yaşayacakları kazalardan korumak ve konforlu çalışma ortamı sağlamak için tasarlanmış iş güvenliği malzemeleri arasında yer alır. İş güvenliği ayakkabınız, çalışanlarınızı ve sizi elektrik akımlarından, sivri cisim batmalarından, sert cisim düşmeleri sonucundaki ezilmelerden ve sıkışmalardan koruma görevi üstlenmelidir. Konforunuzdan ve güvenliğinizden ödün vermeden çalışabilmeniz için kardelentekstil.com.tr ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

 

İş ayakkabısı seçiminde, koruma seviyesini en önemli etkendir. Bunun yanı sıra rahatlık, konfor, estetik ve fiyat gibi iş güvenliği ile ilgili olmayan etkenleri de göz önünde bulundurmak gerekir. İş ayakkabıları iş güvenliği ekipmanları arasında yer aldığı için bir dizi normlara tabidir. İş ayakkabınızı seçerken aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurarak seçim yapmanız işte iş güvenliğiniz için hayat kurtarıcı nitelikte olacaktır.

1. İş Güvenliği Ayakkabısında CE İşareti

Üzerinde CE işareti taşıyan iş güvenliği ayakkabıları EN ISO 20344 standardındaki zorunlu olan testleri başarıyla geçerek, dayanıklı malzemelerden üretilmiş demektir. CE işaretinin onaylanmış kuruluş tarafından verildiğine emin olmadan ve test sonuçlarını görmeden iş ayakkabınızı satın almayın.

 

 

 

2. Koruma Tipi ve İlgili Standartlar Dahilinde İş Ayakkabıları

İş güvenliği ayakkabıları için Avrupa Topluluğu tarafından belirlenmiş EN standartları ve koruma tipleri vardır. İş ayakkabınızı alırken ayakkabının hangi koruma tipine girdiği (S1, S2, S3, S1P) ve hangi standartlara tabi olduğu bilgisini edinmeden satın almamanız gerekir. Çalışma ortamınıza uygun iş güvenliği ayakkabısı seçimi, işinizi yaparken size hem konfor hem de kolaylık sağlayacaktır.

3. Sektöre Göre İş Ayakkabısı Seçimi İçin Risk Durumu Değerlendirmesi

Gerekli koruma türleri hakkında bilgi sahibi olunduktan sonra firmanın bulunduğu iş koluna göre risk değerlendirmesi yapması gerekir. İş güvenliği malzemeleri konusunda uzman kişilerin görüşleri alınarak yapılacak iş yeri kaza riskleri değerlendirmeleri sonucunda doğru iş ayakkabısı tercih edilmelidir.

4. İş Güvenliği Ayakkabısı Fiyatı ve Rahatlığı 

İş ayakkabısı üretiminde kullanılan malzemenin kalitesi, cinsi ve özelliği iş güvenliği ayakkabı fiyatında belirleyici etkendir. Kalitesinden emin olmadan yapacağınız harcama hem iş güvenliği hem de maliyetler acısından olumsuz sonuçlara sebep verebilir. Genel olarak iş güvenliği ayakkabılarının boyutları normal ayakkabı boyutlarından büyüktür. Üreticiler, ayakkabıların kalın çoraplarla tercih edilmesi durumuna göre üretimi şekillenmektedir. Bu sebeple rahatlığınız ve konforunuz için küçük numaralı ayakkabı tercih etmemeye özen göstermelisiniz.

İş’te iş güvenliğinizi önemseyen Kardelen, 30 yıllık iş tecrübesiyle iş elbiseleri, iş güvenliği malzemeleri, çelik burunlu-burunsuz iş ayakkabıları ve botlarıçelik tabanlı-tabansız iş ayakkabılarıelektrikçi iş ayakkabılarıinşaatçı ayakkabılarıayakkabı burun koruyucuları ve Mekap ayakkabı ürün çeşitleri ile müşterilerinin isteklerine cevap vermektedir. Siz de kendinizin ve çalışanlarınızın iş güvenliğini önemsiyorsanız kişisel koruyucu donanımlar, iş elbiseleri, iş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri konusunda kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.