Toz maskesi, gaz maskesi, cerrahi maske, yüz maskesi, kişisel koruyucu ekipmanlar İş Güvenliğiniz ve Sağlığınız İçin Maske Seçerken Aramanız Gereken Özellikler Nelerdir?

Maskeleri kategorize ederken kişisel koruyucu ekipmanlar ve tıbbi cihazlar olarak iki ayrı açıdan bakmak gerekiyor. Toz maskesi ve gaz maskesi kişisel koruyucu ekipman/iş güvenliği malzemeleri kategorisinde olarak değerlendirilirken, cerrahi maske ve yüz maskesi tıbbi cihaz olarak değerlendirilmektedir. 

Kişisel Koruyucu Ekipman/İş Güvenliği Malzemeleri: Toz Maskesi ve Gaz Maskesi Tercihinde Dikkat Etmeniz Gerekenler;

 

 

1. Kişisel koruyucu donanımlar yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

2Onaylanmış kuruluş tarafından onaylı olmalıdır. Uygunluk beyanında onaylanmış kuruluşun dört haneli kodunun aranması gerekir.

3CE belgesi taşımalıdır. Toz maskesi veya gaz maskesi hangi EN standardına göre üretilmiş ise test ve analiz işlemlerinden başarıyla geçmiş olmalıdır.

4. Kategorisinin belirtilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

5. Güvenli olduğunu düşünülen iş güvenliği malzemeleri ve iş kıyafetleri satan firmalar tercih edilmelidir.

6. Kullanım sürelerine dikkat edilmelidir.

7. Filtre sistemi bulunmalıdır. Bu filtre kişinin yüzünde maske olmasına rağmen daha kolay nefes alışverişi sağlamaktadır.

8. Maskenin fiyatı yüksek olursa kalitelidir görüşünden uzaklaşılmalıdır.

9. Yüzde sabit kalacak şekilde tasarlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

10. Tercih edilen iş kıyafetlerinin üzerine takıldığında kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde performans seviyesine göre maske tercih edilmelidir.

Tıbbi Cihaz: Cerrahi Maske ve Yüz Maskesi Tercihinde Dikkat Etmeniz Gerekenler;

 

1. Tıbbi cihaz yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. 

2. Taşıdığı risk deklarasyon ile piyasaya sunulabilmektedir. Sınıf II ve Sınıf IIR ürünlerin piyasaya arz edilebilmesi için onaylanmış kuruluşun onayı gerekmektedir.

3. CE belgesi taşımalıdır. Sınıfı ne olursa olsun kesinlikle test ve analiz işlemlerinin tamamlanıp CE işaretinin ürün kutusuna koyulması gerekmektedir.

4. Güvenli olduğu düşünülen eczaneler, medikal firma satıcıları, iş güvenliği ekipmanları ve iş elbiseleri satan firmalar tercih edilmelidir.

5. Yırtılmaya dayanıklı üç katlı nonvoven kumaştan üretilmiş olmalıdır. 

6. Maskenin orta kısmında burun kısmını sabitlemek için tel maşa kullanılmalıdır. 

7. Maskenin kulaklara takılması için her iki tarafında bulunan lastiğin uzunluğun ilgili EN standardına uygun olması ve birleşim yerlerinin dayanıklı olması gerekmektedir.

8. Ultrasonik dikişli olmasına dikkat edilmelidir.

9. Rahatsızlık verecek kokuya sahip olmamalıdır.

10. Maskenin fiyatı yüksek olursa kalitelidir görüşünden uzaklaşılmalıdır.

 

 

 

 Siz de kendinizin, sevdiklerinizin ve çalışanlarınızın sağlığını ve iş güvenliğini önemsiyorsanız amacına uygun olarak bez maske, cerrahi maske, toz maskesi, gaz maskesi kullanın. Tüm, iş elbiseleriiş ayakkabıları ve iş güvenliği ekipmanları konularında İzmit, İkitelli, Gebze, Dudullu-Ümraniye iş elbiseleri mağazalarımızdan ve kardelentekstil.com adresinden istediğiniz iş elbiselerini ve iş güvenliği malzemelerini tedarik edebilirsiniz.