İş Güvenliğinden İnsan Sağlığına Evrilen Yolda Maske Takmak İçin 5 Önemli Neden

Günümüzde maskeleri, iş güvenliği malzemeleri olarak toz maskesi ve gaz maskeleri, tıbbi cihaz malzemeleri olarak cerrahi maskeler olmak üzere iki şekilde ayrıma tabi tutmak mümkündür.

Covid-19 salgını birçoğumuzun çeşitli alışkanlıklarının değişmesine sebep olurken zorunlu olarak bazı alışkanlıklar edinmemize de sebep oldu. Bu virüs tüm dünyada pandemi olarak ilan edildikten sonra insanlık olarak maskelerle, maske çeşitleriyle hatta maske aparatlarıyla tanıştık. 

İş güvenliği ekipmanları üreten üreticilerin pazarı inşaat, itfaiye, kimya, madencilik gibi sektörlerden oluşmaktayken artık bu ayrımı yapmak pek de mümkün görünmüyor. Çünkü birçok ülke tarafından maske takmak zorunluluk haline getirilmiştir. Bu zorunluluğu baş ucu maddesi yaparak neden maske takmamız gerekir sorusunun cevabını birlikte bulmaya çalışalım.

1. Bilimsel Araştırmalar Maske Takmanın Etkisini Kanıtlıyor

 

 

Virüsün aralık ayının sonlarına doğru patlak vermesinden bu yana çeşitli bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Çalışmalar neticesinde COVİD hastası kişinin maske takmayıp, onunla yakın temas halindeki kişinin maskeli olması durumunda bulaşma riski %70’dir. COVİD hastası kişinin maske takıp, onunla yakın temas halindeki kişinin maskeli olmaması durumunda bulaşma riski %5’dir. Hem COVİD hastasının hem de yakın temas halinde kişinin maske takması durumunda bulaşma riski %1,5’dir. Bu durum gösteriyor ki maske takmak hayat kurtarıyor.

 

2. Hem Kendimiz Hem Sevdiklerimiz Hem de Başkalarının Sevdikleri İçin Maske Takmalıyız

 

 

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin hastalığı daha zor atlattıklarını bilinen bir gerçektir. Birey olarak bu belirtilen durumlar içerisinde kendimiz olabileceğimiz gibi aile bireylerinden birileri de olabilir. Bu nedenle üzücü sonuçlar ile karşılaşmamak için maske takmamız önem arz ediyor. Cerrahi maske, toz maskesi, bez maskeler konusunda kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 3. Sosyal Sorumluluk Projelerine Hizmet Etmek İçin Maske Takmalıyız

 

 

Hepimizin insan olarak kendimize ve ailemize olan sorumlulukları kadar yaşadığımız topluma karşı da sorumlulukları vardır. COVİD karşısında alınan önlemlere ve kurallara uymak hepimizin görevi ve ödevidir. Ülkemizin de maske takmak konusunda aldığı zorunluğa birey olarak hepimizin uyması gerekmektedir.

 4. Gizli Bulaştırıcıların Sayıca Fazla Olmasından Dolayı Maske Takmalıyız

 

 

Günlük yaşam içerisinde ve iş hayatında sağlıklı olduğunu düşünüp maske takmayan kişilere ya da o kişilerin yanında sağlıklı olduğu kanısına kapılıp kendimizin maske takmadığı anlar olabiliyor. Yapılan çalışmalar sonucunda bilim insanları, hiçbir hastalık belirtisi taşımayan kişilerin sayısının arttığını ve bu kişilerin hastalığı bulaştırma olasılıklarının yüksek olduğuna dikkat çekiyorlar.

5. Hava Kirliliği ve İş Güvenliğimiz İçin Maske Takmalıyız

Özellikle Asya ülkelerinde hava kirliğinden dolayı uzun yıllardır maske takılmaktadır. İnsanlığın doğal kaynakları hızla tüketmesi, kimyasal atıklarla çevreyi sürekli olarak kirletmesi sonucunda hava kirliği tüm dünyanın sorunu olmaya başlamıştır. Havadaki göremediğimiz veya hissedemediğimiz zararlı gazlardan korunmak için maske takmak gereklidir.

Çalışılan iş sektörü tozlu, dumanlı ve kimyasal alanlar olabilmektedir. Üst solunum yolu hastalıkları ve akciğer hastalıkları gibi ciddi hastalıkların meydana gelmemesi için iş sektörüne uygun maskeler tercih edilip takılmalıdır.

Siz de kendinizin, sevdiklerinizin ve çalışanlarınızın sağlığını ve iş güvenliğini önemsiyorsanız amacına uygun olarak bez maske, cerrahi masketoz maskesi ve gaz maskesi kullanın. Tüm, iş elbiseleriiş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri konularında kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.