Mutfak Terlikleri

Mutfak terlikleri, çoğu zamanını mutfakta geçiren aşçıların, şeflerin ve ev hanımlarının kullandıkları ürünlerdir. Mutfakta ayakta geçirilen zamanda hem ortopedi hem de ayak rahatlığına sahip olması için tercih edilen bu terlikler, yoğun iş temposunda en büyük yardımcı olmaktadır.

Aşçı ya da şef terlikleri adı da verilen mutfak terlikleri, günümüzde birçok aşçının ve şefin gözdesi olarak kullanılmaktadır. Medikal sektörde uzun bir süredir kullanılan bu terlik modelleri hemşire, doktor ya da hastane terliği olarak da anılmaktadır.

Mutfak Terliklerinin Özellikleri Nelerdir?

Mutfak terliklerinin özellikleri genel olarak tek renkli, iç tabanı ortopedik, kaymaz dış taban, gözenekli ön kısmı ve terleme yapmayan iç tabanı ile ayakların nefes almasını sağlamaktadır. Aynı zamanda da ayak sağlığını korumaktadır.  Bu kullanım avantajlarından ötürü de pek çok doktor, hemşire, hasta bakıcı, şef ve aşçıların, mutfakta çalışan diğer elemanların kullandıkları bir ürün haline gelmiştir.

Gıda ve hizmet sektöründe çalışanları, çalışma ortamlarında uzun süreler ayakta durmak zorunda oldukları için mutfak terliklerini kullanmaktadırlar. Bu tip ortopedik terlikler de günümüzde aşçı, şef ve diğer mutfak elemanları tarafından kullanıldıkları için mutfak terliği olarak da anılmaktadır. Mutfakta var olan telaş, ıslak zemin, servis elemanlarının koşuşturması gibi nedenlerden dolayı da bu tip ortopedik terliklerin kullanımı son derece fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda hijyenik olması da bir diğer tercih edilme nedenleri arasında bulunmaktadır. Hiçbir aşçı, şef, mutfak elemanı ya da bir ev hanımı mutfağında kötü kokunun olmasını istememektedir. Bu nedenle mutfak terliklerinin hava sirkülasyonu sağlaması hem bakteri hem de kötü koku oluşumunu engelleyecektir. Bu etkenlerden dolayı da son zamanlarda kullanımları sıklıkla tercih edilmektedir.

Kardelen Tekstil Mutfak Terlikleri

Kardelen tekstil mutfak terlikleri ile hem şef ve aşçıların hem de diğer mutfak çalışanlarının ortopedi ve ayak sağlığı güven altına alınmaktadır. Lacivert, siyah, beyaz, mavi ve gri mutfak terlik modelleri ile istenilen renk ve numaralarda birçok ürüne ulaşılması sağlanmaktadır. Dört noktalı, mikrofiber, çelik burunlu mutfak terliği modelleri gibi ihtiyaca yönelik çeşitlerde ürünler bulunmaktadır.

Mutfak terlikleri dayanıklılık, tabanda koruma, esneklik, yüksek hareket kabiliyeti ve sıcak-soğuk yalıtımı ile ayakları koruma özelliklerine de sahiptir. Aynı zamanda kimi modellerde 200 joule darbeye karşı da dayanma ve koruma yetenekleri bulunmaktadır.

Kimi mutfak terlikleri modellerinde 7 nokta taban sistemi de bulunmaktadır. Bu 7 nokta taban sistemi sayesinde gün içinde uzun süre ayakta kalan kişiler, ayaklarında bulunan 7 sinir sistemi üzerindeki taşıyıcı noktaların desteklenmesi sağlanmaktadır. Bu noktalar da kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Böylece gün içerisinde ayakların rahat etmektedir. Yumuşak iç taban, lamine iç katmanları ile son derece hijyenik ürünlerdir. Gün boyu ayak ağrılarından şikâyetçi olanlar için 7 nokta taban sistemi kullanımı tavsiye edilmektedir.