Hastane Önlüğü

Hastane önlüğü, doktor, hemşire, hasta bakıcı ve aşçı gibi sağlık sektöründe çalışanların giyindikleri kıyafetlerdir. Genel olarak hastane önlüklerinin esnek yapılı, rahat ve terletmeyen yapıda olması gerekmektedir. Ceket tarzı, askılı, belden bağlamalı olan bu önlüklerin temizliği de kolay olmalıdır. Aynı zamanda ütülenme işlemine de dayanıklı yapıda olması sağladığı avantajlar arasında yer almalıdır.

Sağlık çalışanları düşünülerek tasarlanan ve üretilen hastane önlükleri, Sağlık Bakanlığı’na uygun olarak imal edilmektedir. Farklı bedenlere uygun olan bu önlükler, cerrahi, doktor, hemşire gibi kullanım alanlarına göre üretilerek farklı modellerde bulunmaktadır.

Hastane Önlüğü Modelleri

Hastane önlüğü modelleri, spor yaka, hâkim yaka olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Farklı beden aralığına sahip olan hastane önlükleri, aynı zamanda farklı boy uzunluklarına da sahiptir.

Hastane önlükleri alpaka, polyester ve viskon karışımı kumaş çeşitlerinde üretilmektedir. Terletme yapmaması, esnek, yırtılma ve delinmelere karşı dayanıklı olması, sağlık standartlarında üretilmesi hastane önlüklerinin özellikleri arasında yer almaktadır.  Ürünlerin belirtilen yıkama talimatları bulunmaktadır. Bu yıkama talimatlarına uyulduğu sürece kumaşların kalitesinde ve renginde bir sorun oluşmamaktadır. Her hastane çalışanı için uygun olan bu ürünler, tüm sağlık çalışanları düşünülere üretilmiştir.

Hastane Önlüğü Çeşitleri

Hastane önlüğü çeşitleri arasında yer alan hâkim yaka doktor önlüğü, hafif ve ince yapısı ile son derece rahat bir kullanım sağlamaktadır. Kolay ütülenen bu önlükler, çekme, kırışma da yapmamaktadır. Ceket yakalı, sol tek cepli ve yanlarda takma cepleri ile hâkim yaka önlükler, alpaka, polyester ve viskon karışımı kumaşlarda üretilmektedir.

Klasik yaka kadın önlükler, sağ tek cepli, ceket yaka, yanlarda takma cepler ve kuşaklı olarak üretilmektedir. Klasik yaka erkek önlükleri ise sol tek cep, yanlarda takma cepli, ceket yaka, kuşaklı olarak imal edilmektedir. Rahat bir kullanım sağlayan bu önlükler, sağlık sektöründe, sosyal hzimetlerde, yiyecek ve içecek hizmetlerinde, gıda sektöründe kullanılmaktadır.

Hastanelerde yer alan kafe ve restoranların ve yemekhanelerin mutfaklarında yer alan çalışanların da özel olarak kullandıkları önlükler bulunmaktadır. Aşçı önlükleri konforlu bir kullanım sunacak şekilde tasarlanmış, boyundan askılı ve belden askılı olarak üretilmektedir. Klasik kesimli, polyester ve viskon, alpaka kumaş yapısında olan aşçı önlükleri yiyecek ve içecek, gıda sektörü ve turizm gibi alanlarda kullanılmaktadır.  Yemekhanelerde kullanılan bulaşık önlükleri de rahat bir şekilde tasarlanmıştır. Boyundan bağlamalı, klasik kesimli olan önlükler,  konforlu bir iş deneyi sunmaktadır.

İş önlükleri, iki renkli, ceket yakalı, yanlarda ve solda cepli, kuşaklı ve arkası yırtmaçlı bir şekilde imal edilmektedir. Modern tasarımlara sahip iş önlükleri, %100 pamuk, gabardin kumaşlarda üretilmektedir. Farklı beden aralığına sahip hastane önlükleri, yırtılma ve delinmeye karşı dayanıklı, hava koşullarına uygun olma özellikleri ile tüm hastaneler ve tüm sağlık çalışanları tarafından tercih edilerek kullanılmaktadır.