Sağlık Çalışanlarının İş Güvenliği İçin Tek Kullanımlık Tulum Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli

 1. Koruma Seviyesi Yüksek İş Güvenliği Ekipmanı

Tek kullanımlık tulumlar kategorilerine göre ayrılmaktadır. Kategori 3 seviyesindeki tek kullanımlık tulumlar, en etkin koruma sağlayan iş güvenliği kıyafetidir. Koruma seviyesine göre iş kıyafeti tercih edilirken; 55-120 gr ağırlığında Lamineli Nonwoven kumaş, dikiş özellikleri ve fermuar özelliklerine dikkat edilmesi gerekir.

 

iş güvenliği malzemeleri, iş güvenliği ekipmanları, iş elbisesi, tek kullanımlık tulum

 

2. Kullanım Alanına Uygun İş Güvenliği Kıyafeti

Tek kullanımlık tulumlar inşaat, kimya, kanalizasyon, hayvan bakımı, otomotiv, boya ve sağlık alanlarında kullanılabilmektedir. Örneğin; inşaat sektöründe çalışanlarına iş ayakkabısı arayışı içerisinde olan işveren, sektörün özelliğinden dolayı daha dayanıklı inşaat ayakkabısı tercih edebilmektedir. Tek kullanımlık tulumlarda da benzer şekilde sektörün risk içeriğine göre gramaj ağırlığına göre iş kıyafeti seçilebilmektedir.

 

 

 İş güvenliği malzemeleri, iş güvenliği ekipmanları, iş elbisesi, tek kullanımlık tulum

 

3. Rahat Hareket Edebilmek İçin Beden Ölçüsüne Uygun İş Kıyafeti

Tek kullanımlık tulum, giyilen kişi tarafından uzun saatler boyunca hiç çıkarılmadan kullanılmaktadır. Bu sebeple çalışanların konforlarının sağlanması önem arz eden bir konudur. Giyilen iş kıyafeti çalışanın çalışma konforunu en yüksek seviyede tutacak şekilde tasarlanmalıdır. İş kıyafetinin rahat giyilmesi için fermuar, rahat hareket edebilmek için esnekleştirilmiş bel, yüz maskesinin kolayca takılabilmesi için esnekleştirilmiş kapüşon, sıvı girişini önlemek için esnekleştirilmiş el ve ayak dikişleri bulunmalıdır.

 

 

 

4. Kullanım Süresine Uygun İş Güvenliği Kıyafeti

İş güvenliği kıyafeti olarak bilinen tulumlar, taşımış oldukları risk grubuna göre yıkanabilir veya tek kullanımlık olarak üretilmektedir. Nonwoven kumaş kullanılarak üretilen bu iş kıyafetleri her ne kadar koruma seviyesi yüksek olsa da bir kez kullanıldıktan sonra, ikinci kez kullanılması uygun görülmemektedir.

 

iş kıyafetleri, iş güvenliği malzemeleri, tek kullanımlık tulum, iş elbisesi, iş ayakkabısı, baskılı iş elbiseleri

 

 5. İş Güvenliği Ekipmanları Standartlarına Uygun Üretim, Test ve Belgelendirme

Tek kullanımlık tulumlar EN 14126, EN 13034 (Type 6), EN 13982 (Type 5), EN 1149, EN 14605 (Type 3-4) şeklinde koruyuculuk düzeyine (sıvı, katı parçacıklar) göre ayrılmaktadır. Kategori 3 seviyesinde olan tek kullanımlık iş elbiselerinin onaylanmış kuruluşlar tarafından test ve belgelendirme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu sebeple Kategori 3 seviyesine giren tek kullanımlık tulumların etiketlerinde ilgili standart kodları ve onaylanmış kuruluşun kodunun aranması gerekmektedir.

Siz de doğru iş güvenliği malzemeleri arayışı içerisindeyseniz kardelentekstil.com.tr adresinden tek kullanımlık tulum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.