İş Güvenliği Malzemelerinden Kulak Koruyucular

Bu haftaki yazımızda hem iş güvenliği malzemeleri hem de kişisel koruyucu donanımlar arasında yer alan kulak koruyucuların ne anlama geldiğini ve kulak koruyucu kullanmanın önemini anlatacağız.

Kulak koruyucular, kulağı aşırı soğuktan, su ve diğer çevre koşullarından, özellikle gürültüden korumak amaçlı kullanılan iş güvenliği malzemesidir. Yüksek düzede gürültüye maruz kalma, gürültüye bağlı işitme kaybına sebep olabilir. Bir iş yerinde olması gereken yeterli işitme koruması ortalama sekiz saatlik bir çalışma vardiyası boyunca gürültü maruz kalma durumunun 85 dBA'nın altına düşürülmesidir.

İşitme kaybına neden olan gürültüyü önlemenin en kesin yöntemi gürültü kaynağını ortadan kaldırmak veya kaynaktaki gürültüyü mühendislik yöntemleriyle azaltmaktır. Ancak çalışma ortamlarında bunları uygulamak pek de mümkün değildir. Gürültülü çalışma ortamlarında, işçilerin kulaklarına ulaşan gürültü miktarını azaltmak için kulak koruyucu kulaklık ve kulak tıkacı kullanmaları gerekebilir. Çalışanlarınızın ve kendinizin iş güvenliğini önemsiyorsanız, kişisel koruyucu donanımlariş kıyafeti ve iş ayakkabıları için  www.kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kulak koruyucusunun kısa süreli de olsa çıkarılması koruma seviyesi önemli ölçüde düşeceği için ileride işitme duyusunun kaybedilme riski ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Örneğin; yapılan araştırmalarda kulak koruyucusu 25dB'lik zayıf bir koruyuculuk seviyesi ile derecelendirildiğinde ve bir çalışan kulak koruyucusunu bir saat içerisinde 5 dakika çıkardığında, koruma seviyesi 11dB'ye kadar düşmektedir.

 

Kulak koruyucusunu tercih edecek kişinin çalışan olması son derece önemlidir. Her insanın anotomisi faklı olduğu için kulak koruyucu kulağa tam oturmaması durumunda kullanan kişiyi rahatsız edecektir. İşçiler koruma seviyesini beğenmiyorsa kulak koruyucuyu kullanmaları ile kullanmamaları arasında bir fark olmayacaktır. Aynı zamanda kulak koruyucunun temizlik ve bakımının istenilen seviyede yapılmaması sonucunda kir ve bakterinin kulağa girerek enfeksiyon kapmasına sebep olacaktır.

Kulak koruyucu çeşitleri, kulaklık ve kulak tıkaçları olmak üzere iki ana kategoriye ayrılmaktadır. Kulaklıklar gürültüyü kulak kepçesinden itibaren önlemektedir. Bunların da çok çeşitli türleri olabilmektedir. Örneğin, barete takılan kulaklıkmanşon tipi kulaklık gibi. Kulak tıkaçları, kulak kanalının girişine takılarak gürültü ve sıvıların kulağa girişini önleyen iş güvenliği malzemesidir.

Kalite anlayışı, müşteri memnuniyeti ve tasarımlarıyla 28 yıldır endüstriyel iş kıyafetleri sektöründe faaliyet gösteren Kardelen, iş elbiseleriiş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri üretimini ve tedarikini yapmaktadır. Siz de iş kıyafeti arayışı içerisindeyseniz İzmit, İkitelli, Gebze, Dudullu-Ümraniye iş elbiseleri mağazalarımızdan ve kardelentekstil.com.tr adresinden istediğiniz iş elbiselerini ve iş güvenliği malzemelerini tedarik edebilirsiniz.