İş Güvenliğiniz İçin Koruyucu Eldiven Standartları

Araştırmalara göre el yaralanmalarının büyük çoğunluğu kişinin zamanında iş güvenliği eldivenini takmamasından ya da yanlış koruyucu eldiven takmasından kaynaklanmaktadır. Bir el yaralanması meydana geldiğinde hem işçi hem de işveren acı çekebiliyor. İşçinin elini kaybetmesi, işçi tazminatı, güvenlik cezaları, zaman kaybı, iş yerinde moral düşüklüğü gibi çeşitli maliyetler ortaya çıkabilir. Doğru eldiveni seçtiğinizden emin olmanın en önemli göstergesi standartlara hâkim olmaktır.

EN 388: 2016

El koruması için mekanik riskleri değerlendirmek için kullanılan Avrupa standardıdır. Bir koruyucu eldivenin satılabilmesi için kesinlikle bu standardı taşıması gerekmektedir. EN 388 standardını içerecek koruyucu eldivenin akredite olmuş bir test kuruluşu tarafından test edilmiş olması aşınma, kesilme, yırtılma, delinme direnci, kesilme ve darbe koruması konularından geçer not almış olması gerekmektedir. Bu standart 2016 yılında revize edilmiştir. Aşağıdaki şekilde mevcut ve yeni işaretlemenin özelliklerini görebilirsiniz.

 

Yeni standartta kesilme testi

Bu teste göre kesilme seviyesi A, B, C, D, E, F olarak sıralanmıştır. F en yüksek seviye kesilme direncini ifa eder.

Yeni standartta çarpma (darbe koruması) testi

P harfi= Geçti

F harfi= Başarısız

X harfi= Test Edilmedi

EN 407:2004

Bu standart, ısı ve/veya ateşe karşı koruyucu eldivenlerin özelliklerini, deney metotlarını, temin edilmesi gerekli bilgileri ve işaretlemeyi kapsar. 

Siz de çalışanlarınızın iş güvenliğini önemsiyorsanız doğru iş güvenliği malzemeleri, iş eldivenleri ve iş kıyafetleri için kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

EN 511:2006

Bu standart, –50 °C’deki nakil veya temas yoluyla iletilen her türlü soğuğa karşı üretilen eldivenler için geçerlidir. 

EN: 12477:2007

Bu standart, elle metal kaynakçılığı, kesme ve alaşım işlemlerinde kullanılan koruyucu eldivenler için kullanılır.

Kaynakçı eldivenleri, kaynak süresi boyunca kaynakçının bilek ve ellerini korur.

Kaynakçılar için koruyucu eldivenler, küçük ergimiş metallerin sıçramasına, sınırlandırılmış alevle kıs süreli temasa maruz kalmaya, arktan kaynaklanan iletim ısısı, temas ısısı ve UV ışımasına karşı koruma sağlar. Bunun yanı sıra mekan zararlara karşı da koruma sağlamaktadır.

Performanslarına göre iki tip halinde sınıflandırılırlar: . Tip A: Düşük yeterlilikte (Diğer performansını daha yüksek) . Tip B: Yüksek yeterlilikte (Diğer performansını daha düşük)

EN 421:2010

İyonlaştırıcı Radyasyona ve Radyoaktif Kirlenmeye karşı koruma için eldivenlere uygulanır.

Tutma çevrelerinde kullanılan eldivenlerin su buharı geçirgenliğine karşı yüksek direnç göstermesi gerekir.

 

 

EN 659+A1:2009 

EN 1082: 2002

 

EN 60903: 2006

Bu eldivenler yalıtkan malzemeden üretilmelidir.

Elektrikçi eldivenleri (yalıtkan eldivenler) voltaj ve voltaj dayanım testlerine göre Class00, Class0, Class1, Class2, Class3, Class4 olarak sınıflandırılır.

Eldiven doğal, sentetik veya bunların karışımı kauçuk, lastik veya lateks (kauçuğun hammaddesi) gibi yalıtkan ve elastiki malzemeden beş parmaklı olarak üretilir. Eldiven üzerinde dikiş, çatlak, delik, yırtık kalıp izi buruşuk, kabarcık ve yama olmamalı sağ ve sol el ayrı ayrı imal edilmelidir. Eldivenlerle hiçbir zaman tek başına (koruyucu malzeme kullanılmadan) enerjili yere temas edilmez.

 

Kalite anlayışı, müşteri memnuniyeti ve tasarımlarıyla 28 yıldır endüstriyel iş kıyafetleri sektöründe faaliyet gösteren Kardelen, iş elbiseleriiş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri üretimini ve tedarikini yapmaktadır. Siz de iş kıyafeti arayışı içerisindeyseniz İzmit, İkitelli, Gebze, Dudullu-Ümraniye iş elbiseleri mağazalarımızdan ve kardelentekstil.com.tr adresinden istediğiniz iş elbiselerini ve iş güvenliği malzemelerini