Aşçı Kıyafetleri: Güzel Bir Önlük, Lezzetli Yemekler!

Aşçı kıyafetleri yalnızca estetik için değil aynı zamanda rahat ve konforlu bir yemek yapma süreci için gereklidir. Şef ve aşçılar tarafından seçim yapılırken dikkat edilen birden fazla nokta bulunmaktadır. En önemli konu ise rahatlıktır. Bu rahatlığın sağlanabilmesi için hangi kriterler gerekmektedir? Yazımızın devamında bu sorunun cevabını bulabileceksiniz.

Modern Aşçı Kıyafetleri: Sandığınızdan Daha Çeşitli!

Aşçı kıyafetleri denildiğinde birçok insanın aklına beyaz bir önlük gelmektedir ancak günümüzde aşçı ve şefler için üretilen kıyafetler son derece çeşitli olabilmektedir. Aşçıların kendilerini iyi hissedecekleri renk ve modelde bir kıyafet seçmeleri önemlidir.

Özellikle siyah renk son yıllarda restoranlar tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Mutfakta bulunan süre boyunca giyilen bu kıyafetler, şeflerin tarzını yansıtmak ve mutfakta bir bütünlük oluşturmak için kullanılabilmektedir.

Modern aşçı kıyafetleri birden fazla renkte ve modelde üretilmektedir. Özgün tasarımlarla kendi restoranınıza özel bir tarz yaratmanız da mümkündür. Aynı zamanda mutfakta çalışan personellerin aynı kıyafetleri giymesi takım ruhunu arttırmaktadır.

Aşçı Kıyafetleri Fiyatları Ne Kadardır?
Aşçı kıyafetleri farklı modellerde ve farklı kumaşlar kullanılarak üretilebilmektedir. Kullanılan renkler ve tasarım dahi fiyatları etkileyebilir. Hareketleri kısıtlamayacak bir kumaş tercihi yapmak önemlidir. Sürekli kollarını hareket ettirmek zorunda olan aşçılar için rahat hareket edebilecekleri bir kıyafet seçimi yapmak gerekir.

Aşçı kıyafetleri fiyatları aşağıdaki kriterlere göre farklılık gösterebilir;

  1. Üretici ve satıcı firmanın fiyat politikası
  2. Kullanılan kumaşın kalitesi
  3. Kıyafetin tasarımı

İyi bir kumaştan üretilmeyen her kıyafet, giyecek kişiyi rahatsız hissettirebilir. Çoğunlukla sıcak ortamda çalışan aşçılar için rahat olmak iki kat fazla önemli hale gelebilmektedir. Kişiyi fazladan terletmeyecek bir kumaş seçimi yapmak gerekmektedir. Aynı zamanda kıyafetin temizliğinin hızlı ve kolay olması önemlidir.

Mutfakta kıyafetler çok sık ve çok fazla kirlenebilmektedir. Bu sebeple sık yıkamak ve ütülemek gerekir. Buna uygun bir kumaş seçilmeli, bu durumlarda hemen yıpranmayacak olmasına dikkat edilmelidir.

Kardelen Tekstil ile Stilinizi Yansıtın!

Mutfakta sizi terletmeyecek aşçı kıyafetiniz ile birlikte stilinizi de yansıtmak istiyorsanız, Kardelen Tekstil’in doğru adres olduğunu bilmelisiniz! İsteğinize göre kıyafet seçimini yaparak hemen sipariş verebilirsiniz.