İş Önlüğü

Farklı meslek gruplarının, mesleklerinin özelliklerine göre farklı renklerde ve modellerde iş önlükleri vardır. Firmaların kurumsal kimliğini yansıtmak, çalışanların özgürce hareket edebilmeleri için iş kıyafetlerinin güvenlik ve korunma amaçlı kullanımı oldukça yaygın hale gelmiştir. Hizmetin bazı dallarında iş elbisesi kullanımı zorunludur.

İş Önlüğü Kullanım

B uğun her türlü iş yerlerinde, sanayide, ticaret alanlarında ve hatta resmi kurumlarda bile bazı çalışanların iş önlüğü giymesi oldukça yaygın bir durumdur. Çalışanların güvenliği, yapılan işin tehlikesine göre önlükler ayarlanarak sağlanabilir. Firmanızın çalışma prensibi, çalışanların güvenliğini sağlayacak özellikler, mevsim koşulları iş kıyafeti seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasındadır.

Beyaz İş Önlüğü Giyen Şirketler

İş önlüğü denilince hemen hemen herkesin aklına beyaz bir iş önlüğü gelir. Çünkü sağlık sektöründe sıklıkla beyaz önlük görüyoruz. Daha hijyenik bir çalışma ortamının sağlanması ve hem de şıklığın korunması açısından bugün pek çok yerde beyaz iş önlükleri tercih ediliyor. Hastanelerde ve laboratuvar gibi sağlığa hizmet eden yerlerde güvenin sağlanması açısından da beyaz farklı bir motivasyon sağlıyor. Bu tür mekanlarda ve gıda işletmelerinde hijyenin sağlanması gerektiğinden, mikrop oluşumunu önlemek için kirin net bir şekilde görülmesi istendiği için sıklıkla beyaz renk kullanılmaktadır.

Burada hijyene büyük önem verilmesi gerektiği için seçilecek kıyafetlerin beyaz olması önemlidir. İşletmeniz için talep etmek istediğiniz beyaz önlüklerin ön araştırmasını yaptıktan sonra mevsim şartlarını da göz önünde bulundurarak sipariş verebilirsiniz.

İş Önlüğü Giymenin Faydaları

İş önlükleri firmaların mesleki farklılıklarına, yapılan işin niteliğine ve işyerlerinin tercihine göre farklı renk ve modellerde olabilir. Bu seçeneklerden size uygun ve işinizi hızlandıracak önlükleri seçerseniz daha aktif bir çalışma seçeneği sunduğunuz için çalışanlardan tam performans almanız mümkündür.

İş önlüğü giymenin ve kullanmanın faydaları şu şekildedir;

  • İşyerlerine profesyonellik katar
  • İş önlüğü çalışanların motivasyonunu artırır
  • İşyerleri için baskılı iş önlükleri iyi bir reklam aracıdır
  • Çalışanların daha rahat iş görmelerini sağlar
  • Daha temiz ve hijyenik çalışma ortamı sağlar
  • Çalışanlar arasında standart sağlanır

Ayrıca işi düzenli yapmak ve sağlıklı sonuçlar almak için doğru renk ve modelleri seçmek çok önemlidir.

İş Önlüğü Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Çalıştığınız işyeri için iş elbisesi çeşitleri, iş önlüğü ya da iş tulumu gibi çeşitli iş kıyafetleri tercih edilebilir. Tercih edilen önlüklerin kumaşı, boyu, modeli ve işlerin çeşidine göre dayanıklılığı ve özel durumlarına göre farklı fiyat seçenekleri vardır. Çalıştığınız alanlar için kıyafet seçerken istediğiniz özel gereksinimler ve kıyafet sayısı fiyatları etkileyen en önemli detaylardır.

Bazı firmalar sadece önlük siparişi verirken bazı firmalar önlük, yelek, kaban, ayakkabı gibi birçok parçanın kombinasyonunu sipariş verebilmektedir. Göndereceğiniz siparişlerde baskılı veya baskısız olması da fiyatları etkiler.