İş Ortamında Karşılaşabileceğiniz Göz Yaralanmaları ve İş Güvenliğiniz İçin Koruyucu Gözlükler İle Göz

Görmeye en çok ihtiyaç duyduğunuz alanlarda koruyucu gözlüklerinizi almadan önce, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

A. İş Ortamında Karşılaşabileceğiniz Göz Yaralanmaları

İş güvenliğiniz ve sağlığınız için göz koruyucu ürünleri anlatmadan önce olası göz yaralanmaları nelerdir, kısaca inceleyelim.

1. Göz Çizilmeleri:

Gözün öz yüzeyinde (kornea) meydana gelen çizilmedir. Göze yabancı cisim batması veya göz içine toz, kum gibi maddelerin girmesiyle gözde oluşan aşınma ve kızarıklık şeklinde kendini gösterir.

2. Kimyasal Göz Yaralanması

Asit, boya, deterjan gibi kimyasalların gözle temas etmesi sonucunda gözde yanma, ağrı ve kızarıklık meydana gelebilir.

3. Travmatik İritis

Travmatik iritis (göz bebeği iltihabı) bir göz yaralanmasından sonra gözün renkli kısmında meydana gelen iltihaplanmadır. Göze bir şeyin batmasından veya göze top veya el gibi künt bir cisimden gelen bir darbeden kaynaklanabilir.

4. Hifema ve orbital blow-out kırığı

Bir hifema, kornea ve iris arasındaki alan olan gözün arka odacığında meydana gelen kanamadır. Orbital blow-out kırıkları, gözün etrafındaki yüz kemiklerinde oluşan çatlaklar veya kırıklardır. Hifemalar ve blow-out kırıkları, göze ve yüze künt bir cisimle gelen ciddi bir darbeden kaynaklanır.

 

Yukarıdaki göz yaralanmalarından hareketle işte iş güvenliğiniz için gözlerinizi;

  • Darbelerden,
  • Kimyasal sıvılardan, erimiş metallerde
  • Zehirli gazlardan, tozlardan, yüksek sıcaklıktan
  • UV ışınlarından, iyonize edici radyasyondan, elektrik arklarından
  • Lazer ışınlarından,
  • Bilgisayar ekranlarından korumak için doğru iş güvenliği malzemesi tercih etmelisiniz.

 B. İş Güvenliğiniz İçin Koruyucu Gözlükte Olması Gereken Özellikler

İş gözlüğü arayanlar genellikle bir koruyucu gözlükte lens, hafif çerçeve, darbelere karşı dayanıklılık, net bir görüntü sunması ve uzun ömürlü olması gibi özellikler aramaktadır.

Piyasada bulunun birçok koruyucu gözlüğün hammaddesi polikarbonattır. Polikarbonat elyaf takviyeli dayanıklı bir plastik türüdür.  Polikarbonat koruyucu gözlükler camlara kaşı 20 kat daha dayanıklı, düşük maliyetli ve üretim kolaylığı avantajları yönünden sektörde oldukça fazla tercih edilmektedir.

Kimyasallar, darbeler ve küçücük bir toz parçası gözde retina yırtılmasına hatta görme kaybına yol açabilmektedir. Çalışanlarınızın iş güvenliği için doğru iş güvenliği malzemesi seçimi çok önemlidir. Bu sebeple göz koruyucuları mutlaka onaylanmış bir kuruluş tarafından ilgili standartlara göre test edilmeli ve CE işareti ile tescillenmelidir.

Göz duşu, iş yerlerinde yaşanacak iş kazaları karşısında gözün herhangi bir cisim veya kimyasala maruz kalması durumunda, yaralanan kişinin gözünü temizlemek için yapılan iş güvenliği malzemesidir.

Kalite anlayışı, müşteri memnuniyeti ve tasarımlarıyla 28 yıldır endüstriyel iş kıyafetleri sektöründe faaliyet gösteren Kardelen, iş elbiseleri, iş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri üretimine devam etmektedir. Siz de hem kendinizin hem de çalışanlarınızın sağlığını önemsiyorsanız kişisel koruyucu donanımlar, iş elbiseleri, iş ayakkabıları ve iş güvenliği malzemeleri konusunda kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.