Bahçe İşleri ile İlgilenenlerin İş Kıyafetleri, İş Ayakkabıları ve İş Güvenliği Malzemeleri

Peyzaj işinde uğraşanlar veya bahçe işlerini hobi olarak yürütenlerin kürek, tırmık, budama makası ve biçme makinası gibi aletler kadar önemli olan bahçe iş kıyafetlerineiş ayakkabılarına ve iş güvenliği malzemelerine ihtiyacı vardır. Bu haftaki yazımızda bahçe işi ile ilgilenenlerin iş elbisesi, iş ayakkabısı ve iş güvenliği malzemelerinden bahsedeceğiz.

1. Bahçe İşlerinde İş Elbisesi Tercihi

Bahçe işlerini yaparken giyilecek iş kıyafetlerinin rahat, dayanıklı ve işlevsel olması yapılacak işlerin kolaylıkla bitirilmesine yardımcı olacaktır. Rahat bahçe iş kıyafetleri giymek, bu işi yapanlar için bir zorunluluktur. Bir iş elbisesi, eğilme, çömelme ve diğer iş yapma şekillerine göre özgürce ve rahatça hareket etme imkânı sunmalıdır. 

 

Sabahın erken saatlerinde bahçe işlerine başlanılıyorsa hava değişikliklerine göre katmanlı veya termal iş kıyafeti tercih edilebilir. İş yelekleri serbest kol hareketlerine izin veren iyi bir tercih olacaktır. Aynı şekilde çok cepli iş pantolonları bahçe aletlerini koymak için uygun bir tercih olabilir. Askılı iş tulumları esnek bel çevresi, çok cepli olması ve tek tip bir iş kıyafeti olmasından dolayı bahçe işlerinde en çok tercih edilen iş elbiselerinden biridir. İş tulumları bir kemer ile kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırdığı için belden kayacak korkusunu da önlemiş olan işlevselliği olan bir iş kıyafetidir.

2. Bahçe İşlerinde İş Ayakkabısı Tercihi

Peyzaj, bahçe ve tarla işlerinde çeşitli iş ayakkabıları ve iş çizmeleri tercih edebilirsiniz. Çalışılan ortamlar toprak, çamur, kaygan zemin ve sulu olabileceği için ortama uygun iş ayakkabısı seçimi önemli bir konudur.

Bahçe işi için aradığınız iş ayakkabılarının özellikleri rahat, konforlu, su geçirmez, terletmez, hafif ve esnek olmalıdır. İş ayakkabıları, bahçe işleri sırasında ayak ayaküstü, ayak bileği ve ayak parmaklarına gelebilecek makine ve alet yaralanmalarına karşı koruyucu ve dayanıklı olmalıdır.

 

 

3. Bahçe İşlerinde İş Güvenliği Malzemeleri Tercihi

Her işte iş güvenliğini almak gerekir. Bahçe işleri de bu iş alanlarından biri olduğu için çeşitli iş güvenliği malzemeleri kullanmak önemlidir. Bahçe ve tarla işleri sırasında ortaya çıkabilecek toprak tozu, zirai ilaçlama ve uçuşan polenlere karşı toz maskesi takmak gerekebilir. Özellikle zirai ilaçlama sırasında bazı kimyasallar kişilerin nefes almalarını güçleştirebilmektedir. Yine toprak ile uğraşıldığı için ortaya çıkabilecek toprak tozuna karşı koruyucu maske tercih edilebilir.

Toprak ve zirai anlamda kullanılan ilaçlar ellerde çatlama ve yaralanmalara sebebiyet verebilmektedir. Bunun için koruyucu eldiven kullanmak bu riskleri en aza indirgeyecektir. Göze gelebilecek toz ve zirai yaralanmalara karşı göz koruyucu gözlükler tercih edilmelidir.

Bahçe İş Kıyafetleri Fiyatları

Kalite ve konforu sizinle buluşturan Kardelen, uygun bahçe iş kıyafet fiyatları ile de sizlere hizmet vermeye devam etmektedir. Kardelen, iş sağlığı ve iş güvenliğini önemseyen firmalara ve kişilere dönem dönem sunduğu kampanyalar ve özel çözümleri ile birlikte müşterilerine büyük kolaylıklar sunulmaktadır.  Taksitli alışveriş imkânı ile birlikte iş kıyafetlerinizi, iş ayakkabılarınızı ve iş güvenliği malzemelerinizi çok daha rahat koşullarda elde edebilirsiniz. Siz de kampanyalarımızdan ve özel çözümlerimizden haberdar olmak için www.kardelentekstil.com.tr adresini ziyaret edin.